söndag 22 maj 2011

Härlig känsla!!

Helgen har minst sagt varit fullspäckad med hundaktiviteter! Igår lördag var vi först iväg till Nynäshamn och tävlade agility! Det gick SKITBRA (ursäkta språket!)!! Två diskningar blev resultatet, men vilken känsla vi hade på plan! Både Ärtan och jag var grymt laddade (jag lite för mycket i hopploppet... ;-)) och gav järnet! Vi sprang som bara den och hade så roligt! Nånting bara hände och vi kändes som ett riktigt team på banan, underbart! I agilityloppet provade jag på att göra ett bakombyte på däcket, något vi aldrig gjort förut. Ärtan höll kursen bra, men stressades av bakombytet så hon hoppade av för tidigt och kraschade rakt in i det! När jag skickade henne igen på det hade hon ingen fart utan klättrade igenom det, envis är hon iaf :-D  Det gick ett sus genom publiken, och hade hon inte vunnit deras hjärta enbart med sitt utseende och sin stil på banan, så vann hon dem där ;-)  Ja, det kändes faktiskt som att Ärtan blev en liten publikfavorit. Jättemysig tävling var det i Nynäs, trevlig stämning och härliga funktionärer. Kanske är jag färgad av att alla, som sagt, hejade på Ärtan ;-D   Slalom var två hinder efter däcket, och hon var uppjagad av däckkraschen och slarvade därför i slalomet. Jag tog om, det blev rätt, och jag belönade. Här kommer filmen! (dubbelklicka på själva filmen så öppnas den i Youtube - då kan man se den större!)


Titta vilken sprutt hon har! :-D

Hoppklassen var jag kanske lite övertänd i ;-)  Jag gick in sist och med en otrolig känsla att bara köra så det ryker. Och det gjorde vi iaf!! Tyvärr vrålade jag "fram" vid fel tillfälle och Ärtan gjorde rätt och sög rakt mot en tunnel, det var bara det att det var ett snett hopphinder vi skulle tagit egentligen.. Fick stopp på henne och fem fel. Sen sprang hon förbi sista hindret, antagligen hade jag släppt det mentalt. Så disk igen, för jag brydde mig inte om det utan belönade. Ytterligare ett lopp jag är grymt nöjd med! Film:

Direkt från Nynäs for vi till Ärtans uppfödare Sanna och Mattias och hälsade på! Även Ärtans syster Tyra var där med matte och husse. Vi gick promenad till Rosendal (på Djurgår'n), jättemysigt ställe och bilder finns längst ned i inlägget! Sen jättegod middag. Men under middagens gång tog jag tyvärr slut, och jag tillbringade nästan resten av kvällen på deras soffa :-(  Ber så mycket om ursäkt men det gick bara inte. Sover så dåligt och så igång hela dagen... :-(

Var på vippen att strunta i tävlingen på SSBK idag, men Ylva väckte mig redan 05.30 och ville inte somna om, så då tyckte jag att jag ändå kunde gå upp och åka iväg. Väl på plats var det jättetrevligt, så många bekanta! :-D  Agilitybanan var rätt enkel, men jag lyckades ändå tappa bort mig (mitt på en raksträcka!!) och visa fel och få oss diskade, men det gjorde inget eftersom vi ändå inte kan gungbrädan och hade varit tvungna att diska oss iaf :-)  Film på loppet:


Jag är jättenöjd över att Ärtan ger allt fast hon rimligtvis borde vara trött efter en så fullspäckad gårdag! Hon är en riktig drömhund :-D  Så enkel vid sidan om plan också, hon bryr sig inte om någon av de andra hundarna, vaktar inte lägerplats osv ;-)  Måste ärligt talat nypa mig i armen ibland för att se att hon verkligen är sann!

Hopploppet var jag klantig i igen... Denna gång en liten felplanering... Tänkte försöka hinna med ett framförbyte efter en raksträcka med däck och kort, rak tunnel... Ja det låter utopiskt, men jag vill faktiskt ändå ge mig själv "klick" för att jag vågar satsa på offensiv handling ;-)  Det är så fruktansvärt KUL att ge järnet på banan :-D  Men ibland skiter det sig då :-)  Iaf, när jag kutade för att hinna glömde jag bort att visa Ärtan tunneln :-O  Jag bara utgick ifrån att hon skulle ta den... Så rutinerad är hon inte, utan hon sprang såklart med mig bredvid... Så där fick vi en vägran. Resten gick prickfritt och vi kom på tredje plats med en bra tid!! Se bildbevis:


Bara några tiondelar efter vinnaren... Jaja, pinnen är inte långt borta! Skitsnygga slalom i båda klasserna idag för övrigt :-D  Här kommer filmen:Till sist bilderna från Rosendal:
Ärtans syster Tyra! <3


Blenda hittade en tidning att "läsa" :)

 Gaah! :-)

Stenlammet var såååå roligt...

...så när vi skulle gå därifrån blev Blenda arg och föll ihop och vägrade gå... :-P

2 kommentarer:

  1. Vilken fart ni har i sista hopploppet. Jättebra!
    Vilka Ärtor!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Vilken liten supernoffa Ärtan är, förstår att hon vann publikens hjärta! De andra ekipagen kommer att frukta era felfria lopp... ;)

    SvaraRadera