torsdag 16 december 2010

Lite kontaktfält

I tisdags var Frasse, jag och Ylva iväg och hälsade på Malin och cavaliererna. Frasse tyckte valp-Siri var något besvärande men var ändå tålmodig mest hela tiden. Var bara tvungen förstås att muttra lite i hissen då valpen hamnade alldeles för nära vår väska... Stackars Siri, går ju inte att stå inklämd i en hiss utan att vara nära väskan! Nåja, på eftermiddagen blev det äntligen ett pass kontaktfältsträning för Ärtan. Återigen blev det mest justering av själva uppställningen, då det nu är så mycket snö att vi måste vara på vägen utanför. Det slutade iaf med att nedfarten fick ligga platt på backen, på så vis kunde Ärtan få upp önskad fart. När jag hade den uppallad mot snödrivorna kunde hon inte komma upp på den själv utan var tvungen att lyftas upp, och då får hon inte upp farten ordentligt. Återigen visade det sig vad viktig farten är för att få fram bra utföranden. Väl på backen gick det dock riktigt bra, så det får bli så vi tränar nu framöver. Ska väl inte vara några problem egentligen att inte ha någon lutning på brädan då det ju är ett aktivt, medvetet, beteende jag är ute efter och inte att det ska "kännas i kroppen" :-)

 Frasse drömmer om mer mat...


... medan Ärtan ligger och drömmer om vårens agilitytävlingar. Det gör jag med Ärtis!!! Vad kul vi kommer att ha :-)

4 kommentarer:

 1. Vad kul att det blev träning trots snön! Jag tränar redan nu "fart ur upplyftning" med Siri, för jag vill kunna lyfta henne på nedfarten i början. Ella har en hälsning till Frasse i vår blogg, hon hittade inte hit...

  SvaraRadera
 2. Gullan å Kråkan17 december 2010 21:27

  Frasse! Ta bussen ner till oss när Ärtis-pärtis skall på agillitty-tjafs till sommaren.
  Så kan vi bygga EGNA hinder efter EGNA noffiga huvud... Slår vi våra kloka ihop så kan Kickan få se en hejdundrande show så småningom.

  Tex. Skutt på brunnslock, stänga dörren till "Gullans hak", hopp upp på kaffebordet (om det är välfyllt, annars kan man hoppa över det), skälla på hästarna i hagen i farten, dubbelhopp över hela gräsmattan i skatornas flyktväg och mycket mycket mera...

  TASS å GOD JUL!
  /Bruttorna

  SvaraRadera
 3. Om jag bara kunde skulle jag definitivt sitta i en buss på väg ned till de vackra damerna i söder, men tyvärr har ju jag då en tomt att vakta. Men er agilitybana låter väldigt skoj måste jag säga, framför allt det där om välfyllt kaffebord ;-)

  SvaraRadera
 4. GOD JUL Frasse och Ärtan. Jag åker gärna ner till damerna i söder. Det behövs inga agilityhinder!

  SvaraRadera