tisdag 4 januari 2011

Bloggtorka...

... ja som ni märker är det glest mellan uppdateringarna här. Jag har fullt upp med en bestämd bebis som vill vara med överallt och hela tiden, så längre texter är jobbiga att skriva - statusuppdateringar på Facebook känns precis lagom att knappa in med en hand ;-)  Men nu sover hon gott i sängen i säkert fem minuter till :-)

Det händer väldigt lite hundigt här just nu, så det finns egentligen inte så mycket att skriva om. Vuvvarna är inte ens hemma, utan har dragit iväg till Näsfjället med föräldrarna. Jag längtar mer och mer efter en alldeles egen hund, och hoppas att en liten noffa kan flytta in här sommaren -12!! Saknar verkligen de dagliga hundpromenaderna och umgänget, även om det också är skönt att inte ha någon hund hemma just nu. Jag skulle helt enkelt inte ha tillräckligt med tid nu. Men det betyder ju inte att saknaden inte finns...

I julas gjorde jag ändå något så ovanligt som att träna tricks med vuvvarna! Min plan var att börja plocka fram "stå på händer" hos Ärtan. Det har ju varit värsta trendtricket bland klickerfolk att lära sin hund, men jag har varit skeptisk (som vanligt när det gäller trender...). Det känns helt enkelt inte helt bra för alla hundkroppar med ett sånt extremt trick har jag tänkt. Jag skulle t ex aldrig försöka lära Frasse det, med sin tunga och klumpiga kropp. Men Ärtan både står och går själv på framtassarna då och då när hon kissar, helt utan ansträngning, och då borde det ju inte vara särskilt jobbigt för henne ;-)

Så sagt och gjort plockade jag fram en bok för att börja lära henne backa upp med baktassarna på den. Det var bara det att Ärtan hade en helt annan idé och kastade sig genast upp med framtassarna på boken. Jag kunde ju inte låta bli att klicka och innan jag visste ordet av hade jag en Ärta som snurrade runt boken med framtassarna ovanpå! Jag kommer aldrig upphöra att förvånas över hur FORT rena klickerhundar lär sig! Det är som magi! Sen när jag ropade dit mamma för att hon skulle få se, hade dock Ärtan kommit på en "smart" genväg - nu hoppade hon upp med framtassarna på boken och sen snabbt ned på golvet och gör en snurr! *Suck*  ;-)  Fast ingen fara, efter en liten paus var det rätta tillbaka igen och hon snurrade entusiastiskt runt boken!

Frasse fick göra detsamma då, men han såg boken och tänkte direkt "jaha, en target - vad lätt!" och kastade upp framtassarna på den och la sig... Jättesvårt att få fram några som helst rörelser runt boken, han var tvärsäker på att det var en target! Så nästa gång ska jag ha med targetstickan och se om jag med dess hjälp kan lösa upp Frassestatyn :-)

"Stå på händerna" får vi ta en annan gång!

2 kommentarer:

  1. "Stå på to" (bakbenen) lärde jag mig lätt som en plätt när mamma insåg att hon kunde sätta ord på det (för jag körde med det av och till självmant). Kanske jag och mamma kan träna på att stå på frambenen med?!! Tack för tipset, Kickan.
    Svansvift och nosgos från Dixie!!

    SvaraRadera
  2. Kul med trickträning! Och Ärtans genväg är ju bara ett bevis på att hundar verkligen har nåt innanför pannbenet och inte bara går på nån stimulus-responsautomatik... Ni får gärna visa när vi ses! ;)

    SvaraRadera