onsdag 19 januari 2011

Slalomträning

Igår var jag och Ärtan iväg och gjorde något så ovanligt som organiserad träning! Vi hyrde en inomhuslokal tillsammans med ett gäng! Det fanns faktiskt t.o.m lite hinder där, så planen var förstås agility :-)  Gungbrädan visade sig tyvärr ha ett ganska otäckt underlag (enligt Ärtan) så den ville hon inte springa på. Jag gav upp gungträningen fort (har ingen lust att försöka övertyga henne om underlagets förträfflighet, när jag faktiskt aldrig har stött på en sådan gunga på tävling, lite lat är man ju ;-)) och plockade fram slalom istället. Självklart kände jag mig lite besviken över den uteblivna gungträningen, men egentligen blev det nog rätt bra - nu hade vi inget annat val än att verkligen jobba igenom slalom!

Och vad bra det gick! Det verkade som att månaderna av uppehåll har fått det att mogna hos henne! Plötsligt kunde jag springa ifrån henne i slalom, och hon fortsatte jobba ändå! En enda gång gick hon ur när jag sprang ifrån henne, annars klarade hon det varenda gång! :-D Nu var det iofs bara 8 pinnar, och med 12 pinnar hinner man lämna henne ännu längre, men jag ansträngde mig verkligen för att springa på så det blev svårt, så jag är verkligen nöjd :-)  Glömde dock att testa framförbyte efter slalom, det var lite synd... Även ingångar tränade vi, från båda hållen och gradvis svårare. Oftast var hon grymt säker, men när jag la en tunnel innan fick hon ibland svårt att fokusera framåt mot slalom efter tunneln, utan kikade upp på mig först. Då hamnar hon för nära slalom innan hon fäster på det och då blir ingången fel. Det löstes dock jättebra när jag började ställa henne och göra organiserade starter istället för frivilliga. Då fokuserade hon bättre och gjorde helt grymma ingångar efter tunneln! :-D 

Så överlag gick det väldigt bra. Ärtan är rätt skendräktig just nu, men är ändå så härlig - så fort det är dags för träning är hon 100% fokuserad och ger allt! :-)  inte märktes det att hon varit vaken större delen av natten och bäddat och ylat... :-/  Skendräktigheten verkar bli mycket värre så här års under lågsäsong av träning, då har hon väl inget annat att göra tycker hon väl... Förra gången var mitt under träningens högsäsong, vi gick kurs, tränade intensivt och t.o.m tävlade - då bäddade hon bara lite halvhjärtat i knappt en vecka.

Här kommer bild på lurvig Ärta när hon vilar mellan träningspassen igår:

2 kommentarer:

  1. Det var synd att jag inte hann se så mkt av er träning, hade fullt upp med mina, men det jag såg var förträffligt! :D Tur att vi ska träna igen nästa vecka så du hinner träna de saker du glömde igå...;)

    SvaraRadera
  2. Ja, uppehåll is tha shit! :-D
    Grisarna finns ju i litet utförande också? Men dom kanske du redan sett.

    Kram!

    SvaraRadera