lördag 26 mars 2011

Lite träning

Vuvvarna bor hos oss nu fr.o.m torsdag till söndag, så nu har det blivit lite träning! :-)  Har faktiskt varit riktigt effektiv - Ärtan har fått ett pass musmatta på spelkartong varje dag! Kontaktfältskursen börjar ju nu på torsdag och det känns lite bra att friska upp minnet inför den ;-)  Har försökt mig på targetöverföring, för jag kom på att något sånt har ju Ärtan aldrig gjort, vi har bara kört på med targeten. Och det var svårt! hon är klockren med target - rusar över kartongen och verkligen tvärstannar med framtassar på musmatta och baktassar på kartongen. Det går liksom inte att få det mer "flytande" med target... Stadgan är också godkänd, jag kan locka med godis, slänga pannkaka på golvet framför och hon står ändå kvar till "kör". Hon går dock av om jag vänder ryggen mot (för att hämta mer godis), då tror hon att träningen är över för tillfället, men det kan hon få tro. Orka bry sig liksom, kommer ju nog ändå inte orka driva igenom ett perfekt stopp på tävling (vet inte ens om jag vill det, vill bara att hon stannar kvar så länge gungan är i luften).

MEN - när jag tar bort targeten (belönar bort henne med godis och tar bort musmattan när hon inte ser) blir hon mäkta förvånad, studsar ner i 2+2 men direkt av med baktassarna sen :-/  Fick till några gånger som blev riktigt bra, men hon har inte samma driv och självsäkerhet när musmattan är borta. Nu gör jag så att jag smugglar bort den nån gång då och då, när hon precis gjort fina utföranden med matta. Jag vet inte om jag ska prova med att klippa den mindre och mindre? Känns lite som en lura-metod men jag har hört andra göra så? Ska se vad Eva Marie säger på kursen också! :-)

Frasse har fått träna in nytt trick - stå med framtassarna på målarburk och gå runt den med baktassarna på golvet. Testade ju detta med bok för länge sen, men då var han staty. Det blev lite staty nu också i början även om han iaf inte kan lägga sig staty, då målarburken är för hög. Men igår lossnade det med hjälp av belöningsplacering och envist klickande, så nu har han börjat svänga sig runt!

I torsdags fick båda vuvvarna varsitt kort litet spår också i dungen här utanför. Frasse var säkerheten själv som vanligt. Ärtan är ju orutinerad och vimsade runt en del. Spåret hade bara legat 20 minuter, det blåste och det är en dunge där många går kors och tvärs, så det var nog lite svårt för henne. Med lite hjälp hittade hon sin leksak iaf! Roligt att spåra med Frasse iaf, han är så säker! <3  Skönt att han fortfarande är bäst på något :-D

1 kommentar:

 1. Hej på er! Jäsingen vad duktiga ni är!!
  Ang. Ärtans funderingar när targetmattan är borta så tror jag absolut att det är smart att ha mindre och mindre storlek på den.
  -Hon kan ju tro att det är ett "test" när den är borta och att hon inte skall göra "som vanligt då"???
  Bara en spontan fundering.
  NU! skall jag tillbaka till MIN targetmatta. Kråkan har lagt fram den framför öppna spisen och *vipps* så går jag dit, hukar och tänder en brasa.... JAG är rätt så väluppfostrad...

  KRAMAR!
  /A-K

  SvaraRadera