onsdag 6 april 2011

Ännu mer träning =)

Idag var vi iväg igen till Nacka BK, denna gång hade jag pappa med mig som filmare :-)

Började naturligtvis med gungbrädan med Ärtan. Nu hade jag bestämt mig för att träna själva vippandet med Ärtan, och struntade i avslutet - dvs targetmattan fick lämnas i väskan. Ska träna target på nedfart hemma först så det blir bättre befäst innan jag tar in den i gungträningen igen. Men samtidigt vill jag ju att hon bearbetar den osäkerhet hon har för nedvippandet av gungbrädan, så det tränade vi iaf. Så här såg det ut idag:


De två första repetitionerna ser riktigt bra ut tycker jag! Bra fart upp och hon höll inte på att vända huvudet och titta efter mig, som hon gjorde i lördags! De nästföljande repetitionerna är lite sämre - hon har sämre fart ut och stannar tidigare. tror att det beror på att hon tycker att smällen är lite otäck fortfarande. När hon fått göra utan hjälp, eller med lite hjälp, blir hon långsammare och osäkrare. Dock en stor förbättring - hon hoppar ju inte av :-D  Jag tror definitivt att det går att jobba bort den där osäkerheten ganska lätt. Jag ska göra henne säkrare på targeten så hon får ett bättre mål framåt, och hålla gungpassen väldigt korta, jag har en känsla av att hon kan börja få för sig saker om jag gör gungan för många gånger i rad :-)

Sen en STOR grej till mig själv att komma ihåg: Sluta belöna henne bakåt på gungan!!! Jag får henne ju att backa upp några steg när jag belönar med godiset :-S  bra belöningsplacering liksom... Hellre att jag belönar ned henne isf... Sen ska jag även börja belöna direkt med leksak på kf, och inte på marken efter gungan som nu... Vet inte riktigt varför det blivit så... Det är ju som att be om avhopp då leksak är ungefär 100 gånger mer värt än godis för en viss liten dam...

Sen fick Frasse träna lite fot! Bonusfilm:

Han är duktig min gullgubbe  :-) 

Och till sist en bonusfilm på när Ärtan fick släppa loss lite på en hoppkombination:

man ser tyvärr att hon har lite problem med hopptekniken, MÅSTE få ändan ur och träna det :-(  Måste vid tillfälle kolla igenom min dvd igen för jag har glömt bort övningarna.... Men annars ser hon väl alldeles härligt söt och duktig ut?! Och klick till mig själv för jag väntar verkligen ut fokus på hinder innan jag släpper henne med "kör"-kommandot! Ska ta tag i det där nu, jag har slarvat alldeles för mycket!

3 kommentarer:

 1. Vad duktiga ni är alla tre, men det visste jag ju!

  SvaraRadera
 2. Vi hänger gärna på hoppteknikträningen, Ella ska jobbas igång och Siri valpbumpa! Och så måste du faktiskt blogga eller maila om andra kurstillfället...

  SvaraRadera
 3. allt såg skit bra ut :D snyggt jobbat:D

  fin hemsida oxå :D

  KRAM

  SvaraRadera