onsdag 13 april 2011

Hårdträning...

...ligger vi i just nu, jag och Ärtan! I helgen blev det ett par pass med musmattan på lilla kontaktfältsplankan. Jag har klippt isär musmattan och har den nu längst ut på gungan. Det gick riktigt bra, hon var snabb ned på den och hade hyfsad stadga - stannade kvar vid både lockning med godis och lockning med leksak (dock halvbra leksak visade det sig).

Vi körde även ett pass hoppteknik (ÄNTLIGEN!) på baksidan. Jag inledde med enkelt studshopp med fem hinder, sen höjde jag varannat hinder. Studshoppen gick bra, dock fick hon problem med först höga hindret och la in ett extra galoppsprång mellan studshindret och det höga hindret... Löste det med att sänka det höga hindret (som iofs inte var så jättehögt, men tydligen tillräckligt för att bli svårt), och då gick det bra. Får höja det hindret mer successivt framöver.

Igår var vi iväg en snabbis till Nacka BK för att testa den nya targetstrategin på riktiga gungan (utan vipp, alltså hon tog bara slutet). Det gick väl sådär:


Sen urartade det helt när jag belönat med den roliga leksaken. Då var stadgan plötsligt som bortblåst... Så nu vet vi vad vi ska träna på hemma... Jag höjde även upp gungan lite så hon fick hoppa upp och trycka ned den själv, och det var inga som helst problem! Skönt det iaf :-)

Sen blev det ett pass balansbomskontaktfält. Testade med utlagd leksak efter bommen och när jag ser filmen ser jag att hon går fortare då (de två första repetitionerna), så jag ska nog köra lite så i fortsättningen också. Sen provade jag med hjälpplankan som är hälften så hög som den vanliga. Som synes inga problem! :-D  Och till sist bara testa hur sväng efter balansbom ser ut nu när jag inte tränat det på länge, helt okej! 100 % rätt, som vanligt, på bommen!!! :-DOch imorrn torsdag ska vi vara med i Nacka BK:s träningsgrupp för första gången! Skoj!!

4 kommentarer:

 1. Hej Frasse och Ärtan!
  Vad ni måste ha det kul med eran matte!!! Måste nog säga att min är ganska trist om man jämför...man får underhålla sig själv liksom, med ekorrjakt och kattspaning t.ex.
  Fast snart börjar vi gräva i trädgården, hon och jag...Ska bli kul!
  Trevlig vår till alla er! Leo.

  SvaraRadera
 2. Kul och kul... Nu ikväll fick Ärtan åka iväg på träningen - MEN INTE JAG!! :( Ingen ekorrjakt eller kattdito har jag heller fått ägna mig åt, så du har det riktigt bra du Leo... Grävning ser jag dock också fram emot! Ett sant vår- och sommarnöje!

  SvaraRadera
 3. ..glömde att nämna att jag hoppade upp på köksbordet och käkade upp resterna av Blendas mat, när Kickan och Ärtan stuckit. Sedan slickade jag av duken, men då upptäckte husse mig....så när katten är borta dansar Frasse på bordet!!!!

  SvaraRadera
 4. Jag är INGEN katt, jag är en kattätare...

  SvaraRadera