lördag 19 maj 2012

Tävlingar


Nu har vi tävlat en del, men jag har inte orkat uppdatera. Kort sagt kan man väl sammanfatta det med att vi har vår stolpe ut-period just nu. Ärtan och jag har blivit ett riktigt team, jag klantar mig inte lika mycket längre, och Ärtan har blivit säkrare och mer rutinerad. Så nu diskar vi oss inte lika mycket längre, men får typ fem fel vartenda lopp. Lite frustrerande, men ändå underbart att vi har sån härlig känsla i nästan vartenda lopp! :-D  Och glada kommentarer får vi från publiken nästan jämt efter att vi sprungit, Ärtan är ett litet kvicksilver :-) Tyvärr har hon ju så korta ben som hon har och det går inte att göra så mycket åt, så i hoppklassen i dagens tävling på SSBK lyckades vi äntligen nolla, men hamnade precis utanför pinnplats med vår femteplats!! GRYMT irriterande, men det som ändå tröstar lite på ett konstigt sätt, är att det ändå inte var något perfekt lopp. Vi hade ett litet, litet missförstånd i en situation och hon var dessutom överladdad, vilket gjorde linjerna lite sämre än de kunde varit. Är hon överladdad blir hon lättstressad och ungefär som att köra en bil i moddigt väglag, hon wobblar inför vissa hopphinder då hon gärna vill springa förbi för att hinna med. Så jag fick verkligen hålla i i vissa situationer för att få henne att hoppa rätt. Så i ett perfekt lopp kanske hon skulle kunnat vara någon sekund snabbare, men men.

Agilityloppet idag var HELT perfekt. Grym känsla, vi for på som jehun. Jag handlade offensivt med blindbyte t.o.m. Ärtan halkade in i slalom för hon hade så hög fart, men lyckades ändå hålla sig kvar och göra ett snyggt slalom. Sen på ett hopphinder i början av slutrakan, missbedömer hon och river hindret :-((  Fem fel och pinnen försvann återigen utom räckhåll. SKIT VAD TRIST! Snabbast tid (med ett par sekunders marginal!) i klassen, så det var verkligen synd! Vi bryter ihop och kommer igen om en vecka i Upplands Väsby!

Inga filmer från idag, men däremot från tidigare tävlingar.

Här är film från Botkyrka 29/4. Första gången Ärtan tar gungbräda i tävlingssammanhang, så jag hade bestämt mig innan att jag skulle belöna. Loppet visar sig bli ett av våra allra bästa hittills, och hade räckt till pinne om jag inte belönat. Men jag är väldigt nöjd med mitt beslut ändå :-)
Här film på både agility- och hopplopp på Märsta-Sigtuna BK 17/5. I agilityloppet snubblar hon dels på väg uppför A:et, vilket kostar tid, och sen tycker hon däcket är för högt så hon hoppar bredvid första gången. Till hoppklassen bad jag funktonärerna att kontrollmäta däcket, och då sänkte de det ett par cm, och då gick det bra. Synd jag inte sa något inför agilityn... I hoppklassen klarar hon istället inte mitt bakombyte, då hopphindren bredvid stod i lockande linje med mitt bakombyte. Bara hem och träna, för det ska hon klara!

Och så till sist Frasses prestation! I torsdags i Märsta-Sigtuna var det inte bara Ärtan som tävlade, utan även herr Frans! Han gjorde sin andra start i rallylydnad, och trots att jag var väldigt missnöjd med hans fokus och fotposition räckte det till 75 p och hans andra godkända resultat! Ett till godkänt resultat så blir han uppflyttad till fortsättningsklassen! Duktig Herr Frans! Men jag måste komma ihåg att inte ta fram honom för tidigt innan en start, då hinner han tagga ner. Jag har blivit lite slarvig med sånt tänk, då Ärtan är på topp även om hon får vänta ett tag... Men här kommer hans rallyfilm :-)

1 kommentar: