måndag 8 november 2010

Tävlingstränat

Så, nu har jag bytt blogg...  Får se hur denna fungerar! Kan inte funka sämre än Blogtown iaf ;-)

Det har faktiskt blivit lite agility på sistone. I torsdags åkte jag till Huddinge HU och agerade domare på deras träningstävling som Malin arrangerade. Som tack fick jag förstås köra Ärtan i hoppklassen! :-D  Jag blev dock inte särskilt nöjd med loppet, för omväxlings skull... Hon kändes seg och sprang inte på riktigt som hon brukar. Sen kom "springa förbi första hindret"-problemet tillbaka, och dum som jag var gjorde jag inte om hela startproceduren, utan jag tog bara om första hindret innan vi fortsatte. Hade varit tydligare om jag gjort om hela startproceduren tror jag... Men förutom detta var det en hel del bra också: jag lämnade henne rätt bra i en 180 graders sväng som hon tog bra, en tråckling gick riktigt fint och slalomet grejades trots framförbyte precis innan. Loppet finns faktiskt på film, ska försöka bädda in det här:Dagen efter träningstävlingen började Ärtan löpa, så det lär ju vara en av orsakerna till att hon inte kändes riktigt som sig själv. Jag var lite stressad också och hann inte få till uppvärmningen på rätt sätt heller.


Igår, söndag, arrangerade och dömde jag klubbmästerskapet på Vallentuna BK, och som domararvode körde jag Ärtan på KM-klassens bana. Återigen kändes hon lite seg i starten, men när vi kom till slalomet strulade hon i ingången (!!) och när jag tog tillbaka henne flera gånger innan det blev rätt blev hon lite förbannad och började muttra, och då kom hon igång sen fartmässigt!! Hon gläfste sig igenom resten av loppet - första gången hon öht avger ljud (förutom enstaka skall ibland) under ett agilitylopp! - och kändes riktigt snabb. Banskissen:

Många riktigt bra saker:  Snävt bakombyte i tunnel nr 7 gick super! A-hindret för första gången öht tillsammans med andra hinder = problemfritt! Och jag bara älskar hur hon fokuserade rakt fram när jag skrek "fram" när hon fortfarande var på A-hindret! Inte en blick på mig trots att jag var tvungen att springa långt ut i sidled! :-D   Tunneln nr 11 var inga problem trots det lockande A-hindret! Sen ett stort klick till mig som vågade satsa och försöka handla offensivt. Så fort hon fastnat på tunnel 11 släppte jag henne och sprang som en dåre för att göra ett framförbyte mellan 12 och 13 - gick superbra! :-D  Sen höll jag mig till planen och belönade efter platta tunneln som hon tog helt utan tvekan! Näe, kanonroligt lopp, helt klart!

Men träningsplanen för nästa pass står kvar. Ännu tydligare nu att vi behöver träna starter och hoppteknik!!!

5 kommentarer:

 1. Grattis Kickan till nya bloggen, jag tycker ni är jätteduktiga och snabba på filmen.

  SvaraRadera
 2. Ibland springer jag lite sakta och väntar på dig!
  Nospuss från Ärtan

  SvaraRadera
 3. Ojoj, blev lite chockad när jag kom in här istället för på dum-Blogtown... Men det blir nog super, och du ska väl importera de gamla inläggen också?

  SvaraRadera
 4. Jag vet inte hur man gör... :) Så tills vidare får det duga med länk till gamla bloggen härifrån! Ser att Blogtown strular igen, mitt beslut känns rätt ;)

  SvaraRadera
 5. Halloj, Kickan med tvåbenta och fyrbenta flockmedlemmar!! Bra att ni bytt blogg. Innan jag såg att ni valt denna bloggen med hade jag också skapat ny blogg här. Så länk lägger jag med. Kan du vara snäll och byta till rätt där du har länkat oss?

  Kram och nosgos från Pye och Dixie!!

  SvaraRadera